America I – Dallas & Fort Worth

Vara ce tocmai a trecut, am trăit experiențe unice, prea frumoase ca să le uit vreodată, pe tărâmul american. Aș vrea să mă întorc măcar și pentru câteva ore în trecut să mai gust puțin din fericirea pe care a simțit-o sufletul meu fiind acolo, da, nu exagerez, chiar așa m-am simțit, astfel de sentimente m-au inundat non stop timp de 33 de zile. Cumva m-am rupt de realitatea zilnică, de rutina pe care fiecare dintre noi o experimentăm și vă mărturisesc că am trăit magic, am reușit să mă detașez de tot și de toate, iar împreună cu al meu iubit, am trăit la maxim fiecare secundă. De mult am visat să ajung acolo, dar cum se spune, toate lucrurile se întâmplă la momentul potrivit. America nu m-a dezamăgit, a fost exact cum mi-am imaginat, poate chiar mai mult de atât!!! Am vizitat foarte multe locuri, atât cât ne-a permis timpul, pentru că 1 lună mi se pare prea puțin, iar timpul trece mult prea repede când ești acolo.

Când plănuiești un concediu în America trebuie să te gândești din timp care sunt așteptările tale, așa că eu și soțul meu am discutat foarte mult pe tema acestui subiect. Sunt multe de organizat, de la viză continuând cu biletul de avion, până la toate locurile ,,cheie” la care vă doriți din tot sufletul să ajungeți când sunteți acolo. Eh, nici la noi nu a decurs totul perfect, nu se întâmplă niciodată asta, au fost câteva locuri la care ne-am dorit să mai ajungem, dar cel mai mare dușman al nostru a fost timpul,distanțele sunt foarte mari în realitate, pe hartă totul pare atât de mic și ușor de realizat:))). Acum când îmi amintesc îmi vine să râd, cum îi spuneam la Manu, aș vrea sa ajung acolo, poate și dincolo și răspunsul lui era: imposibil, timpul nu ne permite!:)) așa că m-am resemnat și m-am bucurat atât cât mi-a permis America să mă bucur de data aceasta de ea și pot spune că mi-a oferit multe! Sunt atâtea de spus, mi-e greu să mă adun, de aceea am decis să împart acestă experiență cu voi, în mai multe articole, să pot oferi mai multe informații specifice despre fiecare loc vizitat.

Astăzi voi vorbi despre Dallas și Fort Worth, două orașe absolut minunate din Texas, despre care pot spune că am reușit doar să le bifăm, cred că ne-ar fi trebuit câte o săptămână cel puțin pentru fiecare din ele.

Am ajuns în Dallas pe 11 August, seara undeva pe la ora 7 la hotel. Hotelul la care am dormit a fost chiar în Downtown, vi-l recomand absolut! Se numește Hampton Inn & Suites.

Deoarece nu ne-am simțit obosiți, probabil si din cauza adrenalinei:)), ne-am hotărât să facem o scurtă plimbare și să mergem undeva să mâncăm. Ce mi-a plăcut imediat cum m-am uitat la zgârie nori, la acele blocuri înalte, au fost culorile: maro, crem, ruginiu. Dacă veți merge în Dallas veți înțelege mai bine despre ce vorbesc, arăta perfect cromatic. Ca să mă exprim mai bine, nu existau construcții în stil ,,papagal” care să deranjeze cu ceva ochiul.Pot spune că am fost impresionată.

_DSC4795_DSC4807

După ce ne-am plimbat puțin, ne-am oprit la Iron Cactus, unde eu am mâncat o salată, iar Manu un burger delicios. Recomand localul, dacă doriți să încercați în special mâncare mexicană, este locul ideal. Nouă ne-a plăcut mult de tot. Aaa, cred că știți sau cel puțin bănuiți că porțiile de mâncare în America sunt extrem de generoase:)).

A 2-a zi de dimineață, după micul dejun, ne-am decis să mai facem o scurtă plimbare, să vedem puțin din Dallas și ziua. Am mers la Pioneer Plaza,un parc mare în Downtown, intens vizitat de turiști unde se află sculpturile ,,Western” ale vacilor specifice Texasului. Prin ce se deosebesc aceste văcuțe?? Au coarne lungi, lungi de tot. Pe mine m-au fascinat, mai ales când le-am văzut în realitate. După ce am făcut câteva ,,chipuri’’ acolo pentru amintiri:)), am dat repede o fugă până la Sixth Floor Museum în Dealey Plaza, care era în apropiere, locul în care a fost asasinat președintele John F. Kennedy.

_DSC486120170812_103258

Următorul punct de oprire pe care ne-am hotărât să îl vizităm a fost Dallas Arboretum & Botanical Garden. Am văzut numai review-uri pozitive, așa că am zis: merită încercat! Ne-am relaxat pentru câteva ore printre copaci și plante, bucurându-ne de un concert care a avut loc acolo, pentru că mai mereu se organizează tot felul de evenimente si de concerte.

În timpul petrecut la Arboretum, am avut ocazia să văd cum arată o adevărată Quinceañera, de fapt nu una ci mai multe. Fetele mexicane, îmbrăcate cu rochii de prințesă, sărbătoreau cea de-a 15-a aniversare. Acest lucru este foarte important în cultura latină, părinții organizează fiicei majoratul cu mult fast, mai ceva ca o nunta. Mi s-au părut foarte interesante aceste fete, mă uitam la rochiile lor neobișnuite, extravagante și mă întrebam cum rezistă atât de eroic pe umiditatea aceea, la 40 și ceva de grade cu atâtea volănașe și straturi pe ele. Da, acesta ar fi un aspect important, în Dallas va trebui să vă obișnuiți cu umiditatea foarte mare.

_DSC4904.jpg

În a 2-a parte a zilei, am pornit spre Fort Worth, care se află la aproximativ 50 km de Dallas. Ajunși în frumosul oraș, care se aseamănă mult cu Dallas-ul, ne-am plimbat prin Downtown după care am luat prânzul la Cheesecake Factory, restaurant pe care trebuie să îl aveți neapărat pe lista voastră dacă veți vizita America. Se află peste tot în orașele mari! Mâncarea a fost foarte bună, iar cheesecake-ul absolut divin!!!

Un alt obiectiv vizitat de noi înainte să mergem mai departe a fost Fort Worth Water Gardens, un parc, descris ca o oază răcoritoare într-o junglă de beton. Chiar așa ni s-a părut si nouă!!!

_DSC4998.jpg

Acum urmează să vă povestesc despre unul din locurile mele preferate, loc inedit, care m-a transpus în cultura și civilizația specifică Texasului, minunatul Stockyards!!! Plin de show-uri, cu cowboys la tot pasul, magazine cu suveniruri, clădiri și baruri specifice filmelor western. De departe un loc fascinant plin de istorie! De 2 ori pe zi, aveți ocazia să vedeți turma de longhorn, văcuțele specifice Texas-ului, plimbându-se nu de unele singure, ca prin România, ci sub supravegherea cowboy-lor pe strada principală, pentru a putea fi admirate și fotografiate. Vă puteți urca pe propria răspundere pe una din vaci, să aveți o amintire mai deosebită.

Pentru că noi am vizitat districtul sâmbăta, am avut ocazia să participăm la un show de Rodeo, o experiență pe care v-o recomand fiecăruia dintre voi. M-a ținut timp de 2 ore cu sufletul la gură!:)) Aici aveți mai multe detalii despre evenimentele din fiecare săptămână.

_DSC5043_DSC5124-2

Ah, cam asta ar fi de spus pe scurt despre Dallas și Fort Worth. Sunt mult mai multe, dar prefer să mă opresc, ca să nu plictisesc pe nimeni:)).

Sper din tot sufletul că v-a plăcut articolul meu, vă doresc să ajungeți nu doar prin Dallas sau Fort Worth, ci în multe alte locuri minunate de pe această planetă! În articolele următoare vă aștept cu alte experiențe minunate din concediul nostru! Dacă v-a plăcut please share!

Până atunci vă doresc să aveți parte de o zi frumoasă, liniștită, așa cum vă doriți!!

_DSC4804_DSC4814_DSC480120170811_195942-01_DSC4949_DSC4957_DSC4903_DSC4906_DSC494820170812_161635_DSC5035_DSC5052_DSC5071_DSC5112

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s